1998 yılında girdiğim şirketimden 2008 senesinde ayrıldım. Kendim ayrılmama rağmen 15 sene sigortalı süresi ve 3600 prim gününü doldurmuştum. sgk dan yazı alıp kıdem tazminatını almadım. Çünkü böyle bir hakkım olduğunu bilmiyordum. 2012 yılında yine aynı şirkette çalışmaya başladım. şimdi ayrılırsam eski kıdem tazminatımı da alabilir miyim?
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Ömer Dilmen Bey, 2012 yılında aynı şirkette tekrar çalışmaya başladığınız için, şirketten ayrılırsanız eski kıdem tazminatınızı da alabilirsiniz. Çünkü kıdem tazminatı hakkınız, toplam çalışma sürenize dayanmaktadır. 1998-2008 arasındaki çalışma süreniz ile 2012'den sonra çalışma süreniz birlikte hesaplanarak kıdem tazminatınız hesaplanacaktır. Ancak, kıdem tazminatı alabilmek için ilgili şartları taşıdığınızdan emin olmanız ve konuyu bir uzmanla veya SGK ile görüşerek detaylı bilgi almanız faydalı olacaktır.
ömer dilmen
22 Nisan 2024 Pazartesi1998 yılında girdiğim şirketimden 2008 senesinde ayrıldım. Kendim ayrılmama rağmen 15 sene sigortalı süresi ve 3600 prim gününü doldurmuştum. sgk dan yazı alıp kıdem tazminatını almadım. Çünkü böyle bir hakkım olduğunu bilmiyordum. 2012 yılında yine aynı şirkette çalışmaya başladım. şimdi ayrılırsam eski kıdem tazminatımı da alabilir miyim?
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiÖmer Dilmen Bey, 2012 yılında aynı şirkette tekrar çalışmaya başladığınız için, şirketten ayrılırsanız eski kıdem tazminatınızı da alabilirsiniz. Çünkü kıdem tazminatı hakkınız, toplam çalışma sürenize dayanmaktadır. 1998-2008 arasındaki çalışma süreniz ile 2012'den sonra çalışma süreniz birlikte hesaplanarak kıdem tazminatınız hesaplanacaktır. Ancak, kıdem tazminatı alabilmek için ilgili şartları taşıdığınızdan emin olmanız ve konuyu bir uzmanla veya SGK ile görüşerek detaylı bilgi almanız faydalı olacaktır.