2012 yılından itibaren bir kooparatifte görevli olarak çalışmaktayım. 2014 yılında girdi çıktı yapıldı. Kıdem Tazminatım verilmedi, daha sonra alacağıma dair resmi olup olmadığını bilmediğim bir yazı verildi. Bana yıl sonunda tüm tazminatımı vereceklerini söylemişlerdi ama 5-6 ay sonra veririz dediler. Sormak istediğim soru; 1. 2014 te girdi çıktı yaptılar kıdem tazminatını etkiler mi? 2. Beni güvenlikçi olarak göstermişler bir şey değişir mi? 3. Paramı vermez iseler yasal yollardan alabilir miyim. Teşekkürler
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Aslan Bey,
1. 2014 yılında yapılan girdi çıktı işlemi kıdem tazminatınızı etkileyebilir. Eğer işten çıkış ve tekrar giriş arasında belirli bir süre geçmişse, bu süre zarfında kıdem tazminatı hakkınız yanabilir. Ancak, bu tür işlemler genellikle mahkemeler tarafından işçinin hak kaybını önlemek amacıyla dikkatle incelenir. İşe giriş ve çıkış işlemlerinin gerçekte iş akdinin sona erip ermediği, işçi ve işveren arasındaki ilişkinin devam edip etmediği gibi unsurlar değerlendirilecektir.
2. Sizi güvenlikçi olarak göstermeleri, iş tanımınıza ve yaptığınız işin niteliğine bağlı olarak kıdem tazminatınızı etkileyebilir. Ancak, esas olan yapılan işin niteliğidir. Eğer fiilen başka bir iş yapıyorsanız ve bu durum belgelenebiliyorsa, iş tanımınızın değişmiş olması kıdem tazminatınızı doğrudan etkilemez.
3. Kıdem tazminatınızı alabilmek için işvereninizle uzlaşma yoluna gidebilir veya yasal yollara başvurabilirsiniz. İş Mahkemesi'ne başvurarak haklarınızı talep edebilirsiniz. Mahkeme sürecinde, işverenin verdiği yazılı belgeler, tanık ifadeleri ve diğer deliller değerlendirilecektir. Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na şikayette bulunabilirsiniz.
Aslan
17 Nisan 2024 Çarşamba2012 yılından itibaren bir kooparatifte görevli olarak çalışmaktayım. 2014 yılında girdi çıktı yapıldı. Kıdem Tazminatım verilmedi, daha sonra alacağıma dair resmi olup olmadığını bilmediğim bir yazı verildi. Bana yıl sonunda tüm tazminatımı vereceklerini söylemişlerdi ama 5-6 ay sonra veririz dediler. Sormak istediğim soru; 1. 2014 te girdi çıktı yaptılar kıdem tazminatını etkiler mi? 2. Beni güvenlikçi olarak göstermişler bir şey değişir mi? 3. Paramı vermez iseler yasal yollardan alabilir miyim. Teşekkürler
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiAslan Bey,
1. 2014 yılında yapılan girdi çıktı işlemi kıdem tazminatınızı etkileyebilir. Eğer işten çıkış ve tekrar giriş arasında belirli bir süre geçmişse, bu süre zarfında kıdem tazminatı hakkınız yanabilir. Ancak, bu tür işlemler genellikle mahkemeler tarafından işçinin hak kaybını önlemek amacıyla dikkatle incelenir. İşe giriş ve çıkış işlemlerinin gerçekte iş akdinin sona erip ermediği, işçi ve işveren arasındaki ilişkinin devam edip etmediği gibi unsurlar değerlendirilecektir.
2. Sizi güvenlikçi olarak göstermeleri, iş tanımınıza ve yaptığınız işin niteliğine bağlı olarak kıdem tazminatınızı etkileyebilir. Ancak, esas olan yapılan işin niteliğidir. Eğer fiilen başka bir iş yapıyorsanız ve bu durum belgelenebiliyorsa, iş tanımınızın değişmiş olması kıdem tazminatınızı doğrudan etkilemez.
3. Kıdem tazminatınızı alabilmek için işvereninizle uzlaşma yoluna gidebilir veya yasal yollara başvurabilirsiniz. İş Mahkemesi'ne başvurarak haklarınızı talep edebilirsiniz. Mahkeme sürecinde, işverenin verdiği yazılı belgeler, tanık ifadeleri ve diğer deliller değerlendirilecektir. Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na şikayette bulunabilirsiniz.
Teşekkürler.